2011. július 7., csütörtök

Üzleti terv önmagamról?

Jól hangzik, ugye?!? Kapásból rávágod, hogy ilyeneket nagyvállalatok csinálnak, ha nincs jobb dolguk.
Biztos vagy benne? És mi van akkor, ha kisvállalatok is csinálják, sőt kicsi csúsztatással bizonyos típusú emberek is csinálják. :)
Én abban hiszek, hogy semmit sem lehet erőltetni, mert könnyen nyögvenyelőssé válhat bármi. Viszont abban is hiszek, hogy mindent "fejben" nem lehet végigvinni, mert a gondolatok ezrei ahogy jönnek, ugyanolyan gyorsan el is illannak. Ugyebár!? :)
Akkor marad a régi jól bevált módszer, elő a kedvenc tollad, notesz, üres papírlapok... és indulhat az ötletbörze. Brainstorming. Minek? Hogyan? Leginkább azért, hogy meglepd önmagad, hogy mi minden van benned, a fejedben, a szívedben, meg azért, hogy kerek egésszé összeállva ráláss, hogy kikre van még szükséged, hogy minden pontosan olyan legyen, amilyennek szeretnéd és ha már másoknál tartunk, nem árt olyan formába hozni agyalásodat, hogy könnyen fogyasztható, értelmezhető és támogatható legyen!
Mit fogunk körbejárni - akár személyes énmárkádról kezdünk agyalni, akár egy mikrovállalkozásól? Leginkább a ki vagyok, mit akarok, miben vagyok jó, mit adhatok, amitől mások többek, boldogabban, elégedettebbek lehetnek és persze, mi az, amitől ÉN elégedett lehetek. Látszólag egyszerű, de érdemes a megvizsgálni közelebbről. Papír előtted? Toll a kezedben? Vágj bele, írd össze, tisztázás és cenzúra nélkül, mindent papírra, ami kibuggyan a fejedből.
Sok-sok írogatás után jöhet a tisztogatás, elemzés, átgondolás... amely folyamat végére lesz egy letisztult kép, na az lesz a Te első, kezdetleges üzleti terved. Terv egy változási, változtatási folyamatról, terv egy megújulásról, terv egy új életről.
Javaslom, hogy kezdd el azt az ötletelést és megígérem, hogy a letisztázás után visszatérünk arra az üzleti tervre, sokkal komolyabban és részletesebben!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése